Ga terug Email Link
Spaanse Tapas vegan-stijl

Aardappels met salsa brava

Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de aardappels

  • 400 gram aardappels
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • Snuf zout & peper

Voor de salsa brava

  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • Scheutje citroensap
  • Snuf suiker & zout

Instructies
 

Voor de aardappels:

  • Warm de oven voor op 220 graden.
  • Snij de aardappels mét schil in grove stukken. Meng de aardappels met de olie, zout en peper. Bak in 50-60 minuten gaar in de oven.

Voor de salsa brava:

  • Snij vast de ui & knoflook in stukjes en tomaten in blokjes.
  • Fruit de ui en knoflook even kort aan. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak ook even mee. Hierna bak je de tomaten een paar minuten mee zodat deze zacht wordt. Breng het geheel op smaak met citroensap, suiker en zout.
  • Om het sausje iets fijner te maken, kun je er nog even kort de staafmixer doorheen halen.