Sticky date
Porties Prep Tijd
12stukken 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
12stukken 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 175gram dadelsin stukjes gesneden
  • 80gram zonnebloemolie
  • 100gram ongezoete appelmoes
  • 100gram sojamelk
  • 100gram kokosbloesemsuiker
  • 175gram speltmeel
  • 1theelepel baking soda
  • 1theelepel bakpoeder
  • 1eetlepel chaikruiden
Overig
  • 20×20centimer bakvormof andere vorm(pjes) naar keuze
Instructies
  1. Breng 150 milliliter water aan de kook en haal van het vuur af, laat hier de dadels ongeveer 10 minuten in weken. Prak vervolgens de dadels nog iets fijner.
  2. Warm de oven voor op 180 graden. Vet je bakvorm(en) in en/of bedek ze met bakpapier.
  3. Meng de natte ingrediënten: zonnebloemolie, appelmoes en sojamelk.
  4. Meng de droge ingrediënten: kokosbloesemsuiker, meel, chaikruiden, baking soda en bakpoeder.
  5. Meng vervolgens alle ingrediënten. Bak in ongeveer 30-40 minuten gaar, afhankelijk van je bakvorm(pjes). Laat ietsje afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.