Citroen-kwarktaart in een glas
Porties Prep Tijd
4glazen 20minuten
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4glazen 20minuten
Passieve Tijd
2uur
Ingrediënten
Bodem
  • 100gram cashewnotenof andere noten
  • 100gram rozijnenof dadels
  • Sap van 1/2 citroen
  • Rasp van hele citroen
Kwarklaag
  • 400gram sojayoghurt ongezoetbijvoorbeeld Alpro Go On
  • 100milliliter sojamelk
  • 1zakje agaranta*
  • 1eetlepel agavesiroop
  • Sap van 1/2 citroen
Overig
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • 4 glazen
Instructies
Bodem
  1. Maak de bodem door alle ingrediënten te mixen in een keukenmachine, verdeel over vier glazen.
  2. Hou eventueel 1/3 apart om balletjes van te draaien voor bovenop de kwarklaag.
Kwarklaag
  1. Verwarm de yoghurt lichtjes totdat deze lauw is. Doe in de keukenmachine met citroensap en agavesiroop naar smaak.
  2. Verwarm de agaranta met de melk volgens verpakking. Doe dit mengsel bij de yoghurt in de keukenmachine. Mix kort tot alles gemengd is.
  3. Verdeel het nog warme yoghurtmengsel over de glazen en laat een paar uur opstijven.
Notities

Agaranta is onder andere te koop bij Ekoplaza.