Recept: Vegan Hollandse appeltaart

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Loopt jou ook het water in de mond wanneer je denkt aan de lucht van een versgebakken appeltaart in de oven? Nou, mij wel in ieder geval – daarom deel ik vandaag dit recept voor een echte klassieker: Hollandse appeltaart! Een heerlijke bodem met zoetzure appels en kaneel, ik droom vast lekker weg… 🙂

 

Hollandse appeltaart

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min
Porties 9 stukken

Ingrediënten
  

Deeg

  • 300 gram volkoren meel of bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels sojamelk
  • 200 gram vloeibare 'boter'

Vulling

  • 3 grote appels (bijvoorbeeld Goudrenet)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel optioneel
  • 1 scheutje citroensap

Overig

  • 20x20 centimer bakvorm of andere vorm(pjes) naar keuze

Instructies
 

  • Meng meel met bakpoeder en suiker. Kneed dit samen met sojamelk en boter tot deeg.
  • Verdeel deeg over - met bakpapier beklede - vorm, inclusief opgezette rand.
  • Verwarm oven voor op 180 graden.
  • Schil appels en snij in partjes. Meng partjes met suiker, kaneel en citroensap. Verdeel appels over deeg.
  • Bak taart in ongeveer 60 minuten gaar. Enjoy!

 

Hollandse Appeltaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email