Recept: Vegan Hollandse appeltaart

Loopt jou ook het water in de mond wanneer je denkt aan de lucht van een versgebakken appeltaart in de oven? Nou, mij wel in ieder geval – daarom deel ik vandaag dit recept voor een echte klassieker: Hollandse appeltaart! Een heerlijke bodem met zoetzure appels en kaneel, ik droom vast lekker weg… 🙂

 

Hollandse appeltaart

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 15 min
Porties: 9 stukken

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gram volkoren meel of bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels sojamelk
  • 200 gram vloeibare 'boter'

Vulling

  • 3 grote appels (bijvoorbeeld Goudrenet)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel optioneel
  • 1 scheutje citroensap

Overig

  • 20x20 centimer bakvorm of andere vorm(pjes) naar keuze

Instructies

  • Meng meel met bakpoeder en suiker. Kneed dit samen met sojamelk en boter tot deeg.
  • Verdeel deeg over - met bakpapier beklede - vorm, inclusief opgezette rand.
  • Verwarm oven voor op 180 graden.
  • Schil appels en snij in partjes. Meng partjes met suiker, kaneel en citroensap. Verdeel appels over deeg.
  • Bak taart in ongeveer 60 minuten gaar. Enjoy!

 

Hollandse Appeltaart

2 gedachten over “Recept: Vegan Hollandse appeltaart”

Plaats een reactie