Recept: Vega-steak met krieltjes & groentes

Recept: Vega-steak met krieltjes & groentes

Met Kerst staat er meestal een braadstuk of ander groot stuk vlees op tafel – aangezien ik daar altijd erg van hield, ga ik lekker voor de vega-versie. Ik liet me inspireren door Vivera’s ‘biefstukc’, die je gewoon bij de Albert Heijn kunt vinden, en serveerde deze met heerlijke ovenkrieltjes en groentes. Fun fact: de krieltjes met zeezout en rozemarijn zijn echt een klassieker bij ons in de familie.

 

Portie:

2 hoofdgerechten

 

Ingrediënten:

  • 2 stuks Vivera Biefstukc
  • 250 gram krieltjes met schil
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 175 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 350 gram pompoen, in stukken
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 eetlepels (+ om te bakken) olijfolie

 

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 220 graden. Meng de krieltjes met zeezout en 2 eetlepels olijfolie, doe deze in de ovenschaal. Bak in ongeveer 25 minuten gaar.
  2. Bak de spruitjes, pompoen en balsamico-azijn in een pan met olie op hoog vuur even aan. Doe vervolgens een laagje water in de pan, zet de pan op middelhoog vuur en dek de pan af. Laat 15 minuten garen.
  3. Bak de biefstukc volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. Serveer de biefstukc, krieltjes en groentes met mayonaise en/of ketchup. Enjoy!

 

Meer inspiratie nodig?

Kijk ook eens naar wat ik voorgaande jaren heb gegeten of naar hartige recepten die je ook prima kunt gebruiken.

 

Vegan steak met krieltjes & groentes
Vegan steak met krieltjes & groentes

Een reactie plaatsen