Recept: Tomaten-paprikasoep

Ik heb de laatste tijd de smaak van het soep maken te pakken. Toen ik deze heerlijke soep maakte, moest ik daarom het recept wel delen. Tomatensoep is een soep die waarschijnlijk iedereen lust en een echte klassieker. Door deze tomatensoep een twist te geven met zoete puntpaprika, geeft het de smaak net wat meer diepte.

 

Portie:

4-5 kommen

 

Ingrediënten:

  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 (zoete punt)paprika
  • Oregano, basilicum, zout en peper naar smaak
  • 2 blaadjes laurierblad

 

Bereiding:

  1. Verwarm een (soep)pan met een laagje olie. Bak hierin in stukjes gesneden ui en knoflook in een paar minuten bruin. Bak hierna kort de tomatatenpuree mee.
  2. Voeg een liter water, groentebouillionblokjes, laurierblaadjds en in stukjes gesneden paprika toe. Snij in het velletje van de tomaten een kruisje en voeg deze ook toe. Als de tomatenvelletjes los beginnen te laten, dan kan je ze voorzichtig uit het water halen en pellen. Voeg de tomaten weer toe aan het water en laat de soep een kwartiertje pruttelen.
  3. Verwijder laurierblaadjes. Blender de soep glad en breng deze op smaak met zout, peper, oregano en basilicum. Serveer eventueel met een beetje room. Enjoy!