Tofu-cheesecake met chococrips

Recept: Tofu-cheesecake met chococrips

Experimenteren met cheesecakes is altijd leuk. Deze variant is gemaakt van zijdentofu en wordt niet afgebakken. Het vleugje kaneel hierin maakt het geheel net iets spannender.

 

Portie:

6 taartpunten (18 cm taartvorm)

 

Ingrediënten bodem:

  • 100 gram dadels of rozijnen
  • 100 gram noten, bijvoorbeeld cashewnoten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel kaneel

Ingrediënten vulling:

  • 400 gram zijdentofu (te koop bij o.a. biowinkels en toko’s)
  • 1,5 eetlepel verdikkingsmiddel (bv. johannesbroodpitmeel) of bloem
  • 1-2 eetlepels vloeibaar zoet (bv. rijststroop)
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1-2 theelepels vanille-aroma
  • 1 theelepel kaneel

Ingrediënten topping:

  • Ongeveer twee handjes gepofte quinoa of andere crisps
  • Gesmolten pure chocolade of een mengsel van 2 theelepels kokosolie, 1 theelepel cacaopoeder en 1 theelepel vloeibaar zoet (bv. rijststroop)

 

Bereiding:

  1. Bedek de bodem van de vorm met bakpapier. Maak dan de bodem door alle ingrediënten te mixen in een keukenmachine, dit mag een beetje grof blijven. Verdeel en druk de bodem in de vorm.
  2. Maak de vulling door alle ingrediënten te mixen in een keukenmachine of blender (makkelijkste). Verdeel ook de vulling in de taartvorm. Zet koud terwijl je de topping maakt.
  3. Smelt de chocolade of smelt de kokosolie met de andere ingrediënten. Meng hier de gepofte quinoa door. Verdeel brokken hiervan over de taart. Zet de taart een nachtje in de koelkast, of in de vriezer als je het wat sneller wilt laten gaan. Enjoy!

 

Tofu-cheesecake met chococrips

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *