Recept: Stoofpeertjes in bladerdeeg

Bij de Ekoplaza kwam ik vegan bladerdeeg (merk: Bioland) tegen en die moest natuurlijk getest worden. In mijn koelkast stonden nog stoofpeertjes klaar om gestoofd te worden. De combinatie van bladerdeeg en stoofpeertjes leek me erg geslaagd en dat was het uiteindelijk ook. Deze bladerdeeg heeft het vettige van normaal bladerdeeg en is een prima vervanger in alle recepten van roomboterbladerdeeg.

 

Portie:

2 gebakjes

 

Ingrediënten:

  • 250 milliliter bessensap
  • 2 theelepels kaneel of kaneelstokje
  • 4 theelepels kokosbloesemsuiker
  • 1 stoofpeer
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • Kikkerwtenvocht of een eiwit
  • 2 plakjes (vegan) bladerdeeg
  • (vegan) boter of (plantaardige) melk

 

Bereiding:

  1. Begin met het maken van de stoofpeertjes. Je kunt natuurlijk een aantal peertjes extra stoven in hetzelfde vocht, maar je hebt er maar een nodig voor dit recept. Zet in een klein pannetje je peertje op met bessensap, kaneel, 2 theelepels kokosbloesemsuiker en water tot de peer ‘onderstaat’. Breng de temperatuur net tot onder het kookpunt en laat deze een minuut of 10 garen.
  2. Laat ondertussen twee plakjes bladerdeeg ontdooien en zet de oven aan op 200 graden. Leg op elk plakje deeg partjes stoofpeer en vouw de zijkanten naar binnen. Maak daarop een topping door kikkerwertwenvocht of een eiwit licht op te kloppen met twee theelepels kokoksbloesemsuiker. Meng hier het amandelschaafsel doorheen en verdeel het over de gebakjes. Smeer het deeg nog in met wat melk of boter voor een mooiere kleur. Afbakken in ongeveer 200 minuten. Enjoy!

 

Een reactie plaatsen