Recept: Speltpannenkoeken met sinaasappel-gembersaus

Wist je al dat het heel makkelijk is om zelf pannenkoeken te maken? Je hebt geen pannenkoekenmix of eieren nodig en het is klaar in een handomdraai. Ik heb ze geserveerd met een sinaasappel-gembersaus en een bolletje vegan ijs, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ze ook heerlijk koud eten met wat vers fruit en chocoladepasta of jam.

 

Portie:

6 middelgrote pannenkoeken

 

Ingrediënten pannenkoeken:

  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 400 gram plantaardige melk
  • 1 eetlepel (appelcider)azijn
  • 8 gram bakpoeder, half zakje
  • Snufje zout
  • Eventueel zakje vanillesuiker

Ingrediënten saus:

  • Sap van 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel gembersiroop, of ander zoetmiddel indien gewenst
  • 1 theelepel kaneel of koekkruiden
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1 eetlepel arrowroot gemixt met een beetje water

 

Bereiding:

  1. Mix alle pannenkoekeningrediënten met een garde of handmixer tot een beslag.
  2. Verwarm een pan op middelhoog tot hoog vuur voor. Doe een klontje boter in de pan. Giet een deel van het beslag met een ‘juslepel’ in de pan, zodat de hele pan bedekt is met een dun laagje beslag. Zodra je de pannenkoek kunt schuiven in de pan, kan je hem omdraaien met een pannendeksel of spatel. Herhaal bij elke pannenkoek. Voor de beginners zie dit filmpje. 😉
  3. Maak de saus door alle sausingrediënten even zachtjes te laten koken en pruttelen. Garneer de pannenkoeken met de saus, wat ijs, vers fruit of waar je maar zin in hebt. Eet smakelijk!

 

Speltpannenkoeken met sinaasappel-gembersaus