Recept: Romige pastinaaksoep met kokos

Pastinaak? Dat is toch een van die vergeten groentes? In het rijtje samen met snijbiet, aardpeer en koolrabi. De meesten van jullie zullen deze groentes niet wekelijks op het menu hebben staan. Terwijl ik in een handomdraai deze simpele soep maakte, bedacht ik me dat ik toch iets meer moet gaan experimenteren met deze vergeten soorten. Deze soep is heerlijk romig en kan makkelijk gegarneerd worden met smaken en texturen naar keuze.

 

Portie:

3-4 kommen

 

Ingrediënten:

  • 400 gram pastinaak
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 blokjes groentebouillion
  • 400 – 800 milliliter water

 

Bereiding:

  1. Was en snij de pastinaak in grove stukken. Bak in een (soep)pan de pastinaak even kort aan met wat olie.
  2. Voeg de groenteboullionblokjes, kokosmelk en water toe aan de pan. Pas de hoeveelheid water aan op hoe dik je de soep wilt hebben. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Blender of pureer de soep fijn.
  3. Garneer en serveer je soep naar eigen wens. Je kunt de soep bijvoorbeeld koud eten met stukjes komkommer, pijnboompitten en in stukjes gesneden vegaballetjes. Of eet de soep warm met bijvoorbeeld een stukje brood en strooi wat verse kruiden over de soep heen.