Recept: Raw citroentaart

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Het recept voor deze citroentaart zag ik in de ELLE eten staan en dat moest ik wel eventjes proberen, maar het recept is natuurlijk wel een beetje naar mijn eigen wensen aangepast. De cashewnoot is een soort vegan kaasvervanger in bepaalde gerechten. Dit is de meest geslaagde cashewnotenvulling-taart die ik tot nu toe heb gemaakt. En de citroen hierin maakt het helemaal af.

 

Portie:

8-10 taartpunten (18 cm vorm)

Ingrediënten vulling:

  • 150 gram cashewnoten, nachtje geweekt in water
  • Scheutje vanille-aroma
  • Sap van twee citroenen
  • 4 eetlepels kokosolie

Ingrediënten bodem:

  • 225 gram noten
  • 170 gram dadels of rozijnen
  • 3 eetlepels vloeibare zoetstof, zoals rijststroop
  • 25 milliliter water
  • Schil van een citroen

 

Bereiding:

  1. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier. Begin met het maken van de bodem door alle ingrediënten bodem te mixen in de keukenmachine, hoeft niet helemaal glad te zijn. Verdeel de bodem over de vorm met een kleine opstaande rand.
  2. Maak de vulling door alle ingrediënten vulling te mixen in de keukenmachine tot een gladde massa. Giet het mengsel in de taartvorm. Laat het geheel een aantal uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt. Versier eventueel met wat citroenrasp of kokosvlokken. Enjoy!

 

Raw citroentaart
Raw citroentaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email