Recept: Pompoenbrownie

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Een brownie gemaakt met maar vijf ingrediënten en een groente in de hoofdrol, wat wil je nog meer? Pompoen is van zichzelf redelijk zoet en daarom heel geschikt voor allerlei zoetigheden.

 

Portie:

12 stuks (20×20 vorm)

 

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote pompoen (ongeveer 600 gram gegaard, met schil)
  • 85 gram volkoren speltmeel
  • 70 gram cacao
  • 50-75 gram dadels
  • 25 gram (veganistische) vloeibare boter

 

Bereiding:

  1. Snij de pompoen in stukjes en kook goed gaar. Zet daarna de oven op 180 graden om voor te verwarmen.
  2. Mix in een keukenmachine alle ingrediënten fijn tot een browniebeslag. Vul de vorm met bakpapier (of vet in) en vul met het beslag. Bak in 30 tot 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de brownie om te kijken of deze gaar is, deze moet er ‘schoon’ uitkomen. Laat een beetje afkoelen alvorens aan te snijden. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email