Recept: Pompoen- en wortelsoep

Door het heerlijke weer staan we hier nog niet echt bij stil, maar de herfst is weer officieel begonnen. Een nieuw seizoen met heerlijke seizoensproducten- denk aan boerenkool, paddenstoelen, pompoen en stoofperen. Dit recept voor pompoensoep is heerlijk romig (met een vleugje pit) en daarom goed geschikt voor de steeds kouder wordende avonden.

 

Portie:

Ongeveer 1,5 liter soep

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 750 gram pompoen (1 middelgrote pompoen)
  • 500 gram wortel
  • 1,5 liter water
  • 2 bouillonblokjes (zelf maken mag natuurlijk ook)
  • 1/2 – 1 theelepel chilipoeder
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • Zout & peper naar smaak

 

Bereiding:

  1. Verwarm vast een pan voor op middelhoog vuur. Snipper de ui en bak deze glazig in de pan met wat olijfolie. Was en snijd ondertussen de pompoen (met schil)  en wortel in stukken, dit mag grof zijn. Bak de wortel en pompoen een paar minuten mee.
  2. Voeg het water, de bouillonblokjes en de kruiden toe aan het groentemengsel. Laat het geheel op middelhoog vuur lekker een uurtje pruttelen.
  3. Blender de soep tot een gladde massa en maak de soep af met zout en peper naar smaak. Als je de soep te dik vindt, kan je deze aanlengen met wat extra water. Serveer eventueel met een beetje room. Enjoy!

1 gedachte over “Recept: Pompoen- en wortelsoep”

Een reactie plaatsen