Recept: Pindakaas-blondie van zoete aardappel

Een blondie is een eigenlijk een brownie, waarbij je de cacao door vanille vervangt. Dat klinkt van zichzelf natuurlijk al erg lekker, maar de toevoeging van pindakaas maakt het nog lekkerder. En wat dacht je van de zoete aardappel die hier stiekem in verwerkt is? Win-win!

 

Portie:

9 stuks (20×20 cm vorm)

 

Ingrediënten:

  • 600 gram zoete aardappel
  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram vloeibaar zoetmiddel
  • 25 gram vloeibare ‘boter’
  • 90 gram pindakaas
  • 1-2 eetlepels vanille-aroma
  • Snufje zout

 

Bereiding:

  1. Was de zoete aardappel en snij deze in grote stukken. Kook deze in 10 minuten gaar en giet af. Warm ondertussen de oven op tot 180 graden.
  2. Mix in een keukenmachine alle ingrediënten tot een beslagje. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 30 tot 40 minuten gaar.
  3. Laat goed afkoelen alvorens uit het blik te halen en te snijden. Serveer eventueel met een extra dot pindakaas. Enjoy!

 

Pindakaas-blondie