Recept: Pinda&chocokwarktaart

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Een luchtig stukje kwarktaart met pindakaas op een stevige chocoladebodem. Deze taart is geschikt voor elk moment van de dag!

 

Portie:

4-6 stukken (18 cm taartvorm)

Ingrediënten bodem:

  • 65 gram dadels of rozijnen
  • 50 gram noten naar keuze
  • 30 gram havermout
  • 2 eetlepels vloeibaar zoetmiddel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 flinke eetlepel cacaopoeder

Ingrediënten vulling:

  • 8 blaadjes gelatine (vervangen voor agaragar kan ook)
  • 150 gram plantaardige melk
  • 300 gram plantaardige yoghurt
  • 3 flinke eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel vloeibaar zoetmiddel

Ingrediënten topping:

  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel vloeibaar zoetmiddel
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereiding:

  1. Zet de gelatine in koud water.
  2. Begin met de bodem. Maal in de keukenmachine de dadels/rozijnen, noten en haver eerst fijn en voeg daarna het zoetmiddel, pindakaas, cacaopoeder en kokosolie nog eventjes toe. Verdeel de bodem op een bakpapiertje in de springvorm.
  3. Warm de melk op in een steelpan en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat een beetje afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediënten van de vulling in de keukenmachine tot een gladde massa. Giet de vulling over de bodem heen. Laat de taart een paar uur in de koelkast opstijven. Zet hem eventueel eerst een uur in de vriezer en daarna in de koelkast.
  4. Wanneer de taart stijf genoeg is, kan je de topping maken. Meng (gesmolten) kokosolie met cacaopoeder en het zoetmiddel. Verdeel de topping over de taart. Mocht je dit te weinig vinden, dan verdubbel je gewoon de ingrediënten voor de topping. Enjoy!

 

Garneertip:

Verdeel Oreo’s over de taart heen voor een echte traktatie.

 

Pinda&chocokwarktaart
Pinda&chocokwarktaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email