Recept: Speltpepernoten

Fanny Schouten

Fanny Schouten

De pepernoten beginnen langzamerhand weer in alle supermarktschappen te verschijnen. Zelfgemaakte zijn natuurlijk nog lekkerder. Deze gezonde(re) variant is iets minder knapperig, maar nog steeds verslavend.

 

Portie:

20 XL pepernoten

 

Ingrediënten:

  • 50 gram kokosolie
  • 120 gram volkoren speltmeel
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 3-4 eetlepels plantaardige melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Speculaaskruiden naar smaak

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 160 graden.
  2. Ingrediënten kneden tot een samenhangend deeg. Verdelen in ongeveer 20 stukjes en hiervan balletjes rollen. Op een bakplaat de bolletjes een beetje plat drukken.
  3. 15 tot 20 minuten bakken in de oven. Enjoy!

 

Spelt-pepernoten

4 reacties

  1. Super recept weer, hartstikke makkelijk, heel erg lekker en ook nog eens gezond! Zo komen we de decembermaand wel door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email