Recept: Ontbijtpizza

Pizza als ontbijt? Met fruit, yoghurt en chocoladesaus? Het kan allemaal! Je kan het feestje zo groot maken als je zelf wilt met alle toppings die je maar lekker vindt.

Portie:

1 grote of 2 kleinere pizza’s

 

Ingrediënten:

  • 80 gram havermout
  • 50 gram gemalen lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1-2 eetlepels vloeibaar zoetmiddel
  • 80-100 milliliter water of plantaardige melk
  • Topping naar keuze

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Havermout en lijnzaad kneden met gesmolten kokosolie, zoetmiddel en water tot een stevig deeg. Uitdrukken tot een rondje met opstaande rand op een bakplaat en dit ongeveer 15 minuten in de oven bakken.
  3. Tijd voor de topping. Als garnering kan je heel simpel jam maken: wat (diepvries)bosvruchten of (diepvries)frambozen verwarmen met een beetje agavesiroop. Dit verdeel je over de afgebakken bodem. Daarnaast kan je kiezen voor vers fruit, noten, yoghurt of wat je maar lekker vindt. Enjoy!