Recept: Ontbijtcakejes met kersen

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een – tussen haakjes – gezond baksel heb gemaakt, al bestaat er voor mij niks beters dan de dag beginnen met een heerlijke cake of taart.  Met die gedachte dook ik de keuken in om deze ontbijtcakekjes met kersen te maken. Ze zijn niet echt zoet, maar als je wilt kan je nog wat extra dadelstroop toevoegen. Ik eet ze lekker op met wat sojayoghurt.

 

Portie:

6 of 8 cakejes

 

Ingrediënten cake:

  • 40 gram hennepzaad
  • 150 gram havermout
  • 400 milliliter ongezoete sojamelk
  • 1 theelepel dadelstroop (of meer voor een zoeter eindresultaat)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel kaneel of koekkruiden

Ingrediënten garnering:

  • 12 diepvrieskersen

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ‘ingrediënten cake’ met een blender of staafmixer tot een gladder geheel. Verdeel het mengsel over 6 cakevormpjes en verdeel de kersen hier overheen.
  3. Bak de cakejes 35 minuten in de oven. Laat afkoelen. Je kunt ze prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Enjoy!

 

Voedingswaarden per stuk:

  • 171 calorieën
  • 18 gram koolhydraten
  • 6.5 gram vet
  • 7.9 gram eiwit

 

Ontbijtmuffins met kersen