Recept: Mokkataart

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Het werd weer eens tijd voor een echt verwenrecept (nee, niet gezond dus). Twee luchtige cakelagen combineren heerlijk met botercrème waar mokka aan toegevoegd is. Gegarneerd met pure chocolade en amandelschaafsel is deze taart helemaal af.

 

Portie:

8 taartpunten (18 cm taartvorm)

 

Ingrediënten cake:

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 220 gram suiker
  • 1 ei (of eivervanger zoals deze, ook te koop bij de Tuinen)
  • 180 milliliter (soja)melk
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • Scheutje vanille-aroma
  • 1 espresso (kan ook met oploskoffie)
  • Scheutje zout
  • Decoratie zoals hagelslag, amandelschaafsel en/of slagroom

Ingrediënten botercrème:

  • 150 gram (plantaardige) boter op kamertemperatuur
  • 110 gram poedersuiker
  • 2 espresso’s (kan ook met oploskoffie)

 

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten van de cake in drie minuten luchtig met een handmixer of keukenmachine. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak deze 50-55 minuten. Prik met een prikker in de cake om te kijken of deze gaar is.
  2. Wanneer de cake afgekoeld is begin je met het maken van de botercrème door de boter, poedersuiker en espresso te mixen met handmixer of keukenmachine. Snij de cake doormidden en smeer een laagje botercrème tussen de plakken. De rest van de botercrème is voor de boven- en zijkant van de taart. Garneer de taart verder naar eigen inzicht. 🙂 Enjoy!

 

Mokkataart
Mokkataart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email