Recept: Mini-appeltaart

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Aangezien ik gek ben op zoetigheid en zin had in appeltaart, heb ik een vandaag een erg simpel mini-appeltaartje gemaakt. Binnen 20 minuten kan je lekker smullen.

 

Portie:

1 persoon

 

Ingrediënten deeg:

  • 2/3  cup volkoren speltmeel
  • 1-1,5 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel vloeibaar zoetmiddel

Ingrediënten vulling:

  • 1/3 appel
  • 1 theelepel vloeibaar zoetmiddel
  • Scheutje citroensap
  • Scheutje vanillearoma
  • Kaneel naar smaak

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine tartelette-vorm (of iets vergelijkbaars) in met een beetje kokosolie.
  2. Meng alle deegingrediënten en kneed tot een samenhangend deeg. Deeg in vormpje uitdrukken. Vervolgens de appel schillen en in stukjes snijden. Appelstukjes mengen met de rest van de ingrediënten en over de bodem verdelen.
  3. Appeltaartje in 10-15 minuten bakken. Garneren met bijvoorbeeld chocoladesaus (zie recept appelbol) Enjoy!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email