Recept: Luchtige pancakes

Alhoewel pannenkoeken echt Hollands zijn, was ik altijd meer fan van pancakes. Ze zijn dikker en horen lekker luchtig te zijn. Ik roerde door het beslag pure hagelslag en serveerde ze met een kneep spelstroop en plakjes banaan. Mocht je er teveel hebben, dan kan je ze ook makkelijk invriezen en opwarmen in oven of magnetron.

 

Portie:

Ongeveer 14 stuks

 

Ingrediënten:

  • 215 gram volkoren speltmeel of normale bloem
  • 20 gram arrowroot + 50 milliliter water
  • 200 gram plantaardige melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 theelepel (appelcider)azijn
  • Optioneel: 20 gram pure hagelslag

 

Bereiding:

  1. Meng de arrowroot met het water glad.
  2. Maak het beslag door de bloem, arrowroot, melk, zout, vanillesuiker, bakpoeder en azijn te roeren (niet mixen). Ook de hagelslag roer je er nog even doorheen. Warm ondertussen een middelgrote koekenpan op.
  3. Giet het beslag met bijvoorbeeld een kleine juslepel in de pan met bakboter. Bak de pancakes 1-2 minuten per kant. Je kunt ze omdraaien als je bij het schudden van de pan de pancakes ziet schuiven.
  4. Garneer met je favoriete toppings. Enjoy!

 

Pancakes