Recept: Krokante haverkoekjes

Tijd om koekjes te bakken, maar dan met een leuke twist. Aangezien ik glutenvrije koekjes wilde maken heb ik in plaats van normale tarwebloem, gebruik gemaakt van havermout en -meel. Dit zorgt voor een lekker knapperig en supersimpel koekje, je hebt hiervoor maar drie ingrediënten nodig.

 

Portie:

10-20 koekjes (ligt aan de maat)

 

Ingrediënten:

  • 100 gram suiker
  • 200 gram vloeibare boter (bijvoorbeeld AH bio vloeibaar of Alpro vloeibaar)
  • 250 gram havermout
  • 60 gram havermeel (havermout fijnmalen in blender of kopen)

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 160 graden.
  2. Alle ingrediënten mengen met de hand en/of lepel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat op de manier die jij wilt. Je kunt hoopjes maken en deze uitdrukken of het mengsel verspreiden en in stukken snijden of wat je maar kunt verzinnen. De koekjes zullen wel iets uitlopen, dus hou daar rekening mee.
  3. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen alvorens ze te eten. Enjoy!

 

Haverkoekjes