Recept: Kaneel-appels uit de oven

Ik hou van Kerst!  Stiekem brulde ik weken geleden al mee met ‘Why couldn’t it be Christmas’, mijn favoriete Kerstnummer aller tijden (sorry not sorry 😉 ). Met dit nummer in gedachten maakte ik dit heerlijke gerecht: kaneel-appels uit de oven. Naast dat het simpel is om te maken, is het ook erg lekker – en daarom een grote winnaar. Dus zoek je nog een dessert voor je Kerstdiner waarvan je niet in de stress raakt? Zoek dan niet verder.

 

Portie:

2 desserts

 

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 eetlepel kaneel
  • halve eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 100 gram (soja)yoghurt

 

Recept:

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Sniji de twee appels doormidden en haal het klokhuis eruit. Meng de agavesiroop met de kaneel en het citroensap. Verdeel dit mengsel over de appels. Bak de appels in een ovenschaal ongeveer 15 minuten.
  3. Ondertussen kan je het amandelschaafsel bruin roosteren in een koekenpan.
  4. Serveer op een bordje twee appelhelften met yoghurt en amandelschaafsel. Enjoy!

 

Zoek je meer inspiratie?

Kijk ook eens naar wat ik voorgaande jaren heb gegeten of naar zoete recepten die je ook prima kunt gebruiken.

 

Kaneel-appel uit de oven

Plaats een reactie