Recept: Hummus met zongedroogde tomaten

Ik heb een nieuwe lunchfavoriet ontdekt, waar ik lichtelijk verslaafd aan ben geraakt. 😉 Verse boterhammen met knapperige korst, belegd met hummus, plakjes komkommer en zongedroogde tomaten.

 

 

Heb je weleens de ‘verse’ zongedroogde tomaten gekocht uit het ‘verse koelschap’ in plaats van die in een potje zitten? Persoonlijk vind ik ze zoveel lekkerder smaken: wat zoeter en zonder het nasmaakje waar ik niet zo’n fan van ben. De hummus kan je natuurlijk in de winkel kopen, maar ook zelf maken – eigenlijk heel simpel om te maken met een keukenmachine binnen handbereik.

 

Ingrediënten:

  • 250 gram kikkererwten uit blik of zelfgekookt, goed gaar
  • 45 gram tahini (sesampasta)
  • 40 gram olijfolie
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Zout & peper
  • Eventueel 1-2 teentjes verse knoflook

 

Bereiding:

  1. Weeg alle ingrediënten af en stop ze in de keukenmachine
  2. Mix tot een smeerbare substantie. Je kunt altijd wat extra olie en/of water toevoegen om je hummus iets dunner te maken. Ook kruiden kunnen natuurlijk extra toegevoegd worden als je dat lekker vindt. Enjoy!