Recept: Hollandse wentelteefjes

Wentelteefjes zijn echt iets van vroeger. Het beste kan je deze lekkernij maken met oud brood en zo werd er nooit brood weggegooid. Met een mengsel van melk, suiker en kaneel maak je je simpele boterham extra lekker. Versieren kan naar hartenlust, mijn favoriete topping is een frisse frambozenjam.

 

Portie:

1 persoon, 2 boterhammen

Ingrediënten:

  • 2 boterhammen (hoe steviger en/of ouder, hoe beter)
  • 1/2 kopje plantaardige melk
  • 1 theelepel suiker of oerzoet
  • 1-2 theelepels kaneel naar smaak
  • Eventueel scheutje vanille-aroma
  • Kokosolie om in te bakken

 

Bereiding:

  1. Maak een mengsel van de melk, suiker, kaneel en vanille-aroma. Giet dit een diep bord en doop hier het brood in. Laat het brood even hierin ‘zwemmen’ en draai de boterhammen ook even om zodat alles goed bedekt is.
  2. Warm ondertussen een pan op middelhoog tot hoog vuur. Gebruik per boterham 1 theelepel kokosolie om te bakken. Bak de wentelteefjes in ongeveer 5 minuten gaar, keer regelmatig de boterhammen even om met een spatel.
  3. Serveer met jam of sojayoghurt of suiker of stroop, de mogelijkheden zijn eindeloos. Enjoy!

 

Hollandse Wentelteefjes