Recept: Havermoutrepen met banaan en chocolade

Om je dagelijkse havermoutpap eens af te wisselen, kan je eens deze havermoutrepen maken. Ze zijn lekker zoetig door de banaan erdoorheen en wat gesmolten chocolade maakt het helemaal af.

Portie:

4 repen/2 ontbijtjes

 

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel chiazaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 banaan
  • 100 gram (soja)melk
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel dadelstroop of ander vloeibaar zoet
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 80 gram havermout
  • 30 gram rozijnen
  • Snufje kaneel
  • Pure chocolade, zoveel als gewenst

 

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 180 graden. Meng chiazaad met twee eetlepels water. Laat even staan en blender het dan glad met de banaan en melk. Hak de pompoenpitjes in kleinere stukken.
  2. Kneed alle ingrediënten met de hand tot een deeg. Verdeel dit over een bakplaat in vierkante vorm (of anders indien gewenst ;-)). Snijd het geheel in vier repen en bak het in 15 minuten gaar. Laat afkoelen.
  3. Smelt de chocolade en verdeel het over de repen. Enjoy!