Recept: Haver-crumble met vers fruit

Joehoe, ik heb mijn eerste kookvideo gemaakt! Voortaan kan je me dan ook vinden op mijn eigen Youtube-kanaal, neem dus gauw een kijkje. Bij deze video hoort natuurlijk een recept, deze heb ik hieronder voor je uitgeschreven. Deze haver-crumble is heerlijk als ontbijtje of als toetje. Je kunt kiezen voor het fruit wat jij het lekkerste vindt, maar appel is altijd goed als je weinig inspiratie hebt. Als je dit gerecht serveert met een beetje yoghurt, dan maak je het geheel helemaal af.

 

 

Portie:

2-4 toetjes of ontbijtjes

 

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 25 gram oerzoet of rietsuiker
  • 25 gram vloeibare ‘boter’
  • 35 gram (soja)melk
  • Fruit naar keuze (ik had 225 gram aardbeien en 1 middelgrote appel)
  • Eventueel (soja)yoghurt om te serveren

 

Bereiding:

  1. Snijd je fruit in stukjes.
  2. Vet de ovenschaal in en doe hier het fruit in met een beetje suiker.
  3. Mix havermout, boter, sojamelk en suiker (NB: in video staat yoghurt, moet melk zijn). Verdeel crumble over het fruit.
  4. Bak 20 minuten op 200 graden. Warm serveren met toppings naar keuze. Enjoy!

 

Kookvideo: