Recept: Kleurrijke groenteburgers

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Ik had zin in een hamburger of een andere vette hap, maar niks in huis (gelukkig!). Tijd om te experimenteren met groentes, met een heerlijk resultaat!

 

Portie:

2 burgers

 

Ingrediënten:

  • 60 gram maïs (blik/potje)
  • 60 gram erwten (blik/potje)
  • 60 gram witte bonen (blik/potje)
  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • Kruiden naar smaak
  • Garnering naar smaak: sla/spinazie, tomaat, ketchup, mosterd, veganistische kaas, brood

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden. Lijnzaad met twee eetlepels warer 10 minuten laten weken.
  2. Ingrediënten kneden en fijnmaken. Twee burgers vormen en (eventueel met een metalen ring) 15 minuten bakken in de oven. Voor gebruik de burgers nog even bruinbakken in een pan op het vuur.
  3. Serveren op brood met sla, tomaat, mosterd, ketchup en/of een veganistisch plakje kaas. Enjoy!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email