Recept: Dadeltaart met amandelen

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Dat ik gek ben op dadels mag onderhand wel duidelijk zijn ;-). Een overschot aan dadels maakte deze taart, geïnspireerd door de o zo lekkere dadeltaart van Bagels & Beans.

 

Portie:

8 stukken (18 cm springvorm)

 

Ingrediënten:

  • 200 gram dadels
  • 100 gram amandelen
  • 80 gram kokosolie
  • 25 gram vloeibaar zoetmiddel
  • Eventueel 25 gram caramelsaus
  • Eventueel 1 of 2 eetlepels hazelnootpasta

 

Bereiding:

  1. Dadels in kleine stukjes snijden of fijnmaken in de keukenmachine. De amandelen ook in stukjes hakken, een beetje grof is het lekkerste voor structuur in de taart.
  2. Laat de dadels even opwarmen in een steelpan met de kokosolie, honing, caramelsaus en hazelnootpasta. Tenslotte de amandelen erdoorheen mengen.
  3. Aangezien de kokosolie gaat lekken zolang deze warm is, moet je daar rekening mee houden bij het kiezen van de vorm en de bedekking daarvan. Verdeel het mengsel in de gekozen vorm en druk goed aan.
  4. Laat de taart een paar uur afkoelen in de koeling. Garneer met kokosschaafsel & amandelen en smullen maar. Enjoy!

 

Dadeltaart
Dadeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email