Recept: Dadelkwarktaart-bites

Ik ben gek op dadels en op kwarktaart. Daarom heb ik in dit recept beide gecombineerd tot een hapklare bite.

 

Portie:

16 bites (20×20 cm vorm)

 

Ingrediënten bodem:

  • 75 gram dadels
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel kokosolie

Ingrediënten topping:

  • 200 gram plantaardige yoghurt
  • 200 gram plantaardige melk
  • 75 gram zachte (of geweekte) dadels
  • 2 gram agar agar
  • Snufje zout
  • 1-3 theelepels kokosbloesemsuiker

 

Bereiding:

  1. Begin met de bodem. Alle ingrediënten in een keukenmachine fijnmalen. Dit verdelen over een met bakpapier bedekte vorm.
  2. Zet een pannetje op het vuur met de melk en agaragar, laat dit eventjes doorkoken – anders komt er geen binding. Mix alle ingrediënten, inclusief de melk, in de keukenmachine en stort dit op de bodem. Het mengsel wordt snel stijf, dus dit moet snel gebeuren.
  3. Na de taart een paar uur in de koelkast op te hebben laten stijven, kun je hem in stukjes gaan snijden en eventueel garneren met stukjes dadel. Enjoy!

 

Tip:

Hoe langer je de taart bewaard, hoe vochtiger de bodem wordt. Eet hem dus snel op als je een stevige bodem wilt hebben.

1 gedachte over “Recept: Dadelkwarktaart-bites”

Een reactie plaatsen