Recept: Cranberry-yoghurtsmoothie

Vroeger was ik de grootste fan van yoghurtsmoothies en dronk ik ze overal waar ze ze verkochten. De laatste heb ik er niet veel meer gedronken, maar wat zijn en blijven ze toch lekker. Deze smoothie is heerlijk romig en warm van smaak door de toevoeging van een vleugje kaneel.

 

Portie:

2 kleine glazen of 1 groot glas

 

Ingrediënten:

  • 250 milliliter (soja)yoghurt
  • 2 dadels
  • Handje avocadoblokjes (diepvriesvers)
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 milliliter (soja)melk
  • 4 eetlepels cranberrysaus, gemaakt van  een paar handjes verse cranberry’s en eventueel kokosbloesemsuiker

 

Bereiding:

  1. Begin met het maken van de saus. Kook de cranberry’s in een laagje water met eventueel wat kokosbloesemsuiker (maak het niet te zoet) en eventueel kaneel in ongeveer 20 minuten tot een saus. Als je de saus dikker wilt maken, dan kook je een paar minuten agar agar mee volgens verpakking. Laat de saus afkoelen.
  2. Mix alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa, dit duurt meestal een paar minuten om de dadels en avocado heel fijn te krijgen.

 

Tip:

Heb je teveel cranberrysaus gemaakt? Ik heb nog een recept waar je deze in kunt verwerken, namelijk cranberrydessert op twee manieren, of experimenteer er lekker op los.

 

Cranberry-yoghurtsmoothie