Recept: Courgetti bolognese

Pasta met bolognesaus omgetoverd tot een gezonde variant. Heerlijk Italiaans. Ken je courgetti al? Een courgette die je omtovert tot pastaslierten en eet net als normale pasta. Hierdoor eet je ongezien veel extra groentes.

 

Portie:

4 personen

 

Ingrediënten:

  • 2 courgette’s
  • 300 gram tofugehakt
  • 1 zoete ui
  • 3-4 teentjes knoflook
  • Halve winterpeen
  • Blikje gepelde tomaten (400 gram)
  • 400 milliliter water
  • Kruiden: zout, peper, basilicum, oregano

 

Bereiding:

  1. Begin met het snijwerk. Courgettes schillen, plakjes schaven met kaasschaaf en vervolgens slierten van snijden. Uitje snipperen en knoflook fijnhakken. Wortel in kleine stukjes snijden.
  2. Scheutje olie verwarmen in koekenpan. Ui en knoflook aanfruiten . Vervolgens hierbij het tofugehakt rul bakken. Nog even kort de winterpeen meebakken en daarna de gepelde tomaten, kruiden naar smaak en het water toevoegen. Ongeveer een halfuur op middelhoog vuur laten koken.
  3. De courgette kan rauw of gebakken gegeten worden. Als je deze zacht wilt hebben, even wokken in een beetje olie met wat zout.
  4. Courgetti serveren met de saus erbovenop. Eventueel wat gestoomde of gekookte peultjes of een frisse groene salade erbij serveren. Enjoy!

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email