Recept: Courgettesoep met croutons

Courgettesoep heeft een mooi bijna pastelgroen kleurtje (op de foto lijkt hij donkerder dan dat ie is) en een zachte smaak en past daarom goed bij de lente. Je kunt als je het lekker vindt nog wat room of yoghurt over de soep verdelen bij het opdienen voor wat extra romigheid.

 

Portie:

4 koppen soep

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blokjes groentebouillion
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Zout, peper en een handje verse kruiden zoals basilicum, peterselie en/of bieslook
  • 2-3 boterhammen

 

Portie:

  1. Snij de ui, aardappel, knoflook en courgettes in stukjes. Bak al deze ingrediënten een aantal minuten in een (soep)pan met een beetje olie of boter. Voeg dan 750 milliliter water toe met de bouillonblokjes en Italiaanse kruiden. Laat het nog ongeveer een halfuurtje pruttelen om middelhoog vuur.
  2. Ondertussen maak je de croutons. Warm de oven voor op 200 graden. Snij de boterhammen in blokjes en meng deze met een beetje olie, zout en peper. Bak de croutons in 5-10 minuten lekker krokant.
  3. Pureer de soep in een blender of in keukenmachine tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog extra Italiaanse kruiden. Serveer met de croutons, verse kruiden en eventueel met wat room. Enjoy!

 

Courgettesoep met croutons