Recept: Chocoladetruffels

Chocoladetruffels vind ik altijd zo lekker; een zachte vulling met een chocoladelaagje en cacaopoeder eroverheen. Aangezien die niet echt gezond zijn, heb ik deze variant gemaakt met een toevoeging van linzen.

 

 

Portie:

Ongeveer 15 stuks

 

Ingrediënten:

  • 100 gram gare linzen (uit blik/pot of zelf gekookt)
  • 30 gram cacao + extra voor topping
  • 30 gram vloeibaar zoetmiddel (bijvoorbeeld rijststroop)
  • 50 gram havermout
  • 40 gram rozijnen
  • Optioneel: pure chocolade

 

Bereiding:

  1. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijn mengsel. Voeg eventueel water of plantaardige melk toe als het mengsel te droog is. Rol 15 balletjes hiervan.
  2. Optioneel: Smelt pure chocolade in een pannetje en doop hier de balletjes in.
  3. Rol de balletjes door de cacao. Zet ze in de koelkast om koud en steviger te worden. Enjoy!