Recept: Cheesecake-in-glas met speculaasbodem

Ik kreeg de uitdaging om cheesecakes zonder geraffineerde suikers te maken, oftewel ietsje gezonder. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. En wie wil er nou niet zonder schuldgevoel een stuk cheesecake eten?

 

Portie:

4 kleine schaaltjes

 

Ingrediënten bodem:

  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 65 gram dadels
  • 30 gram haver
  • 40 gram (cashew)noten
  • 1 eetlepel kokosolie

Ingrediënten topping (op kamertemperatuur):

  • 190 gram roomkaas
  • 25 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet
  • 7 gram volkoren speltmeel (havermeel voldoet waarschijnlijk ook)
  • 35 gram (soja)yoghurt
  • 1 theelepel maizena
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-aroma

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden. De cheesecakes gaan au bain marie gegaard worden, ofwel in een bak met water. Zet dus ook een schaal (waar de 4 glazen bakjes in passen) met een laagje water in oven om warm te worden.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine fijn, hou het een beetje grof voor structuur. Verdeel het mengsel over de bodem van de vier glazen schaaltjes.
  3. Roer alle ingrediënten van de topping door elkaar en verdeel dit over de bodems.
  4. Bak de cheesecakes in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en zet ze daarna een paar uur in de koelkast om verder op te stijven en om verder af te koelen. Garneer met stukjes gesneden dadel. Enjoy!

 

Extra tip:

De cheesecakes worden met de dag lekkerder. Dus als je je in kunt houden, laat ze een dagje rusten. 😉

2 gedachten over “Recept: Cheesecake-in-glas met speculaasbodem”

Een reactie plaatsen