Recept: Kruidig chai-bananenbrood

De laatste tijd ben ik helemaal gek van chai-kruiden, dus dacht ik ‘Waarom niet in een bananenbrood?’. Zie hier het resultaat van een heerlijk, voedzaam en kruidig bananenbrood.

 

Portie:

1 brood

 

Ingrediënten:

  • 3 bananen
  • 1 eetlepels (appelcider)azijn
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram noten of notenmeel
  • 90 gram havermout
  • 1-2 eetlepels vloeibaar zoetmiddel
  • 2 middelgrote wortels
  • 200 gram plantaardige melk
  • 2 eetlepels chai-kruiden (zelfgemaakt of zelfgekocht) of kaneel
  • Snufje zout

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Alle ingrediënten mixen in de keukenmachine tot een glad mengsel. Doe het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm, versier eventueel de bovenkant met een paar plakjes banaan.
  3. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar. Enjoy!