Recept: Bruine bonen-burger

Ik ben over het algemeen geen fan van bonenburgers uit de winkel, maar deze zelfgemaakte bruine bonen-burgers gaan er prima in. Heerlijk op een volkoren boterham met ketchup, mosterd, cherrytomaatjes en olijven – of geef er lekker je eigen draai aan.

 

Portie:

2 burgers

 

Ingrediënten:

  • 250 gram bruine bonen
  • 60 gram havermout
  • 1 grote eetlepel lijnzaad
  • Specerijen, bijvoorbeeld: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, halve theelepel uienpoeder, halve theelepel knoflookpoeder, snuf chilipoeder
  • Zout en peper

 

Bereiding:

  1. Zet het lijnzaad in een kommetje met een laagje water, laat ongeveer 10 minuten weken.
  2. Warm je oven vast voor op 200 graden.
  3. Maak de bonen fijn, bijvoorbeeld met een pureestamper of met je handen. Mix de bonen met de overige ingrediënten.
  4. Bak de burgers in 15 minuten gaar in de oven. Je kunt ze beide in een ‘ring’ doen, zoals in de video, maar dat hoeft niet.
  5. Bak de burgers nog even aan in een pan met een beetje olie of boter.
  6. Serveer met toppings naar keuze. Enjoy!

 

Kookvideo: