Recept: Boterzachte cake met appel & wortel

Het is weer het appelplukseizoen! Samen met mamma en oma gingen we dan ook naar de Philips Fruittuin, wat wel een beetje een jaarlijkse traditie begint te worden. Met tassen vol zelfgeplukte appels én peren gingen we naar huis, waar natuurlijk heerlijke dingen mee gemaakt zouden worden: appelmoes, apple crumble, appeltaart en deze heerlijke boterzachte cake met appel & wortel. Voor 1,25 euro per kilo mag je zoveel appels en peren plukken als je wilt. Dit jaar kan je op drie zaterdagen in september langs komen. Wanneer je er bent kan je meteen een pannenkoek eten in Pannenkoekenhuis De Proeftuin en langs de winkel waar je allerlei boerenproducten (lees: groentes, fruit, brood, et cetera) kunt kopen.

 

 

Portie:

8 stukken cake (18 cm vorm)

 

Ingrediënten:

  • 225 gram ongezoete sojayoghurt
  • 120 gram poedersuiker
  • 120 gram olie of ‘vloeibaar’
  • 190 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 middelgrote appel, geschild en geraspt
  • 1 middelgrote wortel, geschild en geraspt
  • 1 eetlepel koekkruiden

 

Bereiding:

  1. Verwarm oven voor op 180 graden.
  2. Mix de natte ingrediënten (yoghurt, olie) en droge ingrediënten (poedersuiker, bloem, bakpoeder, koekruiden) apart door elkaar. Vervolgens mix je alle ingrediënten door elkaar, inclusief wortel- en appelrasp. Je hoeft niks op te kloppen, alleen maar te mengen.
  3. Doe op de bodem van je taartvorm een stuk bakpapier en vet de randen van de vorm in. Hierna doe je het cakebeslag in de vorm.
  4. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Laat even afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt. Enjoy!

 

Cake met wortel en appel