Recept: Bosvruchtenkwarktaart

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Aangezien ik een groot fan van kwarktaart ben, heb ik besloten om een gezonde versie te maken. Stiekem eet dit gewoon als ontbijt.

 

Portie:

4-5 stukken (13 cm taartvorm)

 

Ingrediënten bodem:

  • 65 gram dadels
  • 50 gram cashewnoten of andere noten
  • 30 gram havermout
  • 2 eetlepels vloeibaar zoetmiddel
  • 2 eetlepels kokosolie

Ingrediënten vulling:

  • 8 blaadjes gelatine (kan ook met agaragar)
  • 150 gram plantaardige melk
  • 300 gram plantaardige yoghurt
  • 150 gram (diepvries)bosvruchten
  • 1 eetlepel vloeibaar zoetmiddel

Ingrediënten topping:

  • 100 gram (diepvries)bosvruchten
  • 1 eetlepel vloeibaar zoetmiddel
  • 1/2 eetlepel chiazaad

 

Bereiding:

stap 1. Wanneer je voor diepvriesfruit hebt gekozen, zorg er dan voor dat deze niet meer bevroren is voor gebruik. Zet ook de gelatine vast in koud water.

stap 2. Begin met de bodem. Maal in de keukenmachine de dadels, cashewnoten en haver eerst fijn en voeg daarna het zoetmiddel en kokosolie nog eventjes toe. Verdeel de bodem op een bakpapiertje in de springvorm.

stap 3. Warm de melk op in een steelpan en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat een beetje afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediënten van de vulling in de keukenmachine tot een gladde massa. Giet de vulling over de bodem heen. Laat de taart een paar uur in de koelkast opstijven. Zet hem eventueel eerst een uur in de vriezer en daarna in de koelkast.

stap 4. Wanneer de taart stijf genoeg is, kan je de topping maken. Warm de bosvruchten in een pan op met het zoetmiddel, haal van het vuur af en voeg de chiazaadjes hieraan toe. Verdeel de topping over de taart. Enjoy!

 

Garneertip:

Doe wat toefjes (soja-)kwark  op de taart en versier het geheel met kokossnippers. Je kan de taart ook versieren met vers fruit.

 

Bosvruchtenkwarktaart
Bosvruchtenkwarktaart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email