Recept: BLT-sandwich met tofu

Misschien heb je weleens van een BLT-sandwich gehoord, aangezien deze combinatie de laatste jaren veel aan populariteit heeft gewonnen. Voor diegenen die het niet kennen: BLT staat voor Bacon, Lettuce & Tomato, oftewel een boterham met bacon, sla, tomaat. Daarnaast zit er ook altijd mayonaise op de sandwich. Ik verving het vlees door tofu, voegde avocado toe en maakte een heerlijke eigen plantaardige versie van dit gerechtje. Het recept voor de BLT-sandwich met tofu is geboren, ik ben in ieder geval fan! 🙂

 

Portie:

2 sandwiches of 2 broodjes

 

Ingrediënten plakjes tofu:

  • 180 gram tofu, uitgelekt
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel mild paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel chilipoeder
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Zout & peper naar smaak

Ingrediënten sandwich:

  • 4 boterhammen of 2 broodjes
  • Halve avocado, in plakjes
  • 1 tomaat, in plakjes
  • Handje spinazie of sla
  • 1 eetlepel (vegan)mayonaise
  • 1 eetlepel (soja)yoghurt

 

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Begin met het maken van de tofuplakjes. Snij de tofu in 8 plakjes en maak de marinade met de overige ingrediënten. Verdeel de marinade over de tofuplakjes en laat even intrekken. Bak de tofu in 20 minuten gaar, waarbij je de plakjes na 10 minuten even omdraait.
  3. Vervolgens kan je de sandwich opbouwen. Meng de mayonaise met de yoghurt voor een sausje. Verdeel over je boterham/broodje de saus, spinazie/sla, tomaat, avocado en tofuplakjes. Enjoy!

 

Meer recepten…

Zoek je nog meer inspiratie voor een lekkere lunch? Maak eens deze vega kipkerrie-salade of hummus met zongedroogde tomaten.

 

BLT-sandwich met tofu
BLT-sandwich met tofu

Een reactie plaatsen