Recept: Bananenbrood met bosvruchten

Ik had zo’n zin in bananenbrood en toen ik mijn kleine cakevormpjes zag, wist ik dat ik de keuken in moest duiken. Geïnspireerd op een ‘upside down cake’ kwam deze creatie: in de vorm bak je het fruit onder het deeg en vervolgens keer je je bananenbrood met bosvruchten om. Heerlijk met wat yoghurt en agavesiroop.

 

Portie:

1 normale cakevorm of 2 kleine cakevormpjes, 2-4 porties

 

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 200 millititer plantaardige melk
  • 90 gram havermout
  • 115 gram volkoren speltmeel
  • 2 x 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels koekkruiden of kaneel
  • Snufje zout
  • 100 gram (diepvries)bosvruchten

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden. Vet bakvorm(en) in.
  2. Havermout, speltmeel, bakpoeder, koekkruiden en zout mengen. Bananen met melk en 1 eetlepel agavesiroop mixen met staafmixer/keukenmachine. Meng de natte en droge ingrediënten tot een mengsel.
  3. Meng fruit met agavesiroop. Verdeel fruit over bakvorm(en) en daarover het bananenbrood-beslag.
  4. Bananenbrood in ongeveer 25 minuten bakken. Enjoy!

 

Kookvideo:

Ik maakte ook een kookvideo dit heerlijke recept. Volg je me al op Youtube? Neem eens een kijkje op mijn kanaal.

Plaats een reactie