Recept: Appelplaat

Ik wilde simpel appelgebak maken, omdat het typisch Nederlands is en natuurlijk ook gewoon erg lekker.

 

Portie:

4-6 stuks (20×20 cm vorm)

 

Ingrediënten bodem:

  • 80 gram cashewnoten
  • 40 gram  havermout
  • 3 eetlepels plantaardige yoghurt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels oerzoet
  • Snufje zoet

Ingrediënten tussenin:

  • 1 1/2 appel
  • Snufje kaneel
  • 2 eetlepels oerzoet

Ingrediënten topping:

  • 1/2 appel in partjes
  • Snufje kaneel
  • 2 theelepels oerzoet
  • Amandelschaafsel

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Alle ‘ingrediënten bodem’ mixen in de keukenmachine en over vorm verspreiden. Idem met de ‘ingrediënten tussenin’. Vervolgens de appelpartjes met kaneel en oerzoet mengen en verdelen over het gebak. Garneren met amandelschaafsel
  3. Vervolgens 20 á 30 minuten bakken in de oven. Enjoy!

 

 

8 gedachten over “Recept: Appelplaat”

  1. Het leuke van deze recepten vind ik dat er weinig ingrediënten nodig zijn en dat het niet veel werk kost om te maken. De ideale combi dus! Ik ga deze zeker ook uitproberen, lijkt me erg lekker.

  2. Net gemaakt Fanny! T ziet er heerlijk uit en moet eerlijk bekennen dat t hoekje dat ik al heb geproefd ook super smaakte!! Ik ben benieuwd wat mijn visite er zometeen van vindt… Heb je nog ‘n lekker recept voor ‘n hele tros overrijpe bananen?

    • Ik ben heel benieuwd, laat het me maar even weten! Van die bananen zou ik lekker ijs maken (bananen invriezen zonder schil en in keukenmachine mixen met ander bevroren fruit & wat melk) of bananenbrood 🙂

  3. hee hee , Ik wou deze graag een x maken : ) maar nu was mijn vraag, is dit een hele bakplaat ? en wat versta jij onder 2/3cup? en waar haal ik agavesiroop ? hoor het graag !!! groetjes

Een reactie plaatsen