Recept: Appelkruimeltaart

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Wat hou ik toch van taart. En appeltaart is altijd goed wat mij betreft, vooral met een heerlijk kruimellaagje erop.

 

Portie:

4-5 stukken (18 cm springvorm)

 

Ingrediënten:

  • 115 gram plantaardige margarine
  • 220 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • Snufje zout
  • 3 appels
  • Vloeibaar zoetmiddel en kaneel naar smaak
  • Scheutje citroensap

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak het deeg doorboter, meel, eieren, suiker en het zout te kneden tot een samenhangend geheel. Laat het deeg daarna eventueel even in de koeling liggen om het makkelijker te kunnen verwerken.
  3. Ga ondertussen verder met het schillen van de appels. Snij deze in stukjes en meng deze met zoetmiddel, kaneel en citroensap naar smaak.
  4. Vet de springvorm in. Verdeel in de vorm ongeveer 2/3 van het deeg over de bodem en een deel van de rand. Vul de vorm met het appelmengsel en strooi hier overheen de rest van het deeg in kleine stukjes.
  5. Bak de appeltaart in ongeveer 50 tot 60 minuten af. Serveer eventueel met een beetje poedersuiker. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email