Recept: Appelkaneel-kwarktaart

Bij de herfst denk ik altijd aan warme smaken als appel en kaneel. Aangezien kwarkttaart het hele jaar kan heb ik het beste van twee werelden gecombineerd tot één overheerlijke taart. PS: Dit mag je best af en toe als ontbijt eten hoor… 🙂

 

 

Portie:

1 taart (24 cm vorm)

 

Ingrediënten bodem:

  • 60 gram cashewnoten
  • 40 gram havermout
  • 20 gram speltstroop of ander vloeibaar zoetmiddel
  • 90 gram dadels, ontpit
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Ingrediënten kwarkdeel:

  • 250 gram plantaardige yoghurt of kwark
  • 1 zakje agaranta (te koop bij natuurwinkels)
  • 20 gram speltstroop of ander vloeibaar zoetmiddel
  • 200 gram sojamelk
  • 1 eetelepel kaneel

Ingrediënten topping:

  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel olie/plantaardige boter

 

Bereiding:

  1. Bekleed je bakvorm met bakpapier.
  2. Bodem: Alle ingrediënten van de bodem mixen in de keukenmachine tot een glad mengsel. Verdeel over de bodem van je bakvorm.
  3. Kwark: Agaranta koken met een deel van de melk volgens de voorschriften van de verpakking. De rest van de melk en yoghurt erdoorheen mengen en even zachtjes meeverwarmen. Mix kort met de stroop en kaneel in de keukenmachine tot een glad mengsel. Verdeel over de bodem. Laat je taart opstijven in de koelkast, bij voorkeur een nachtje.
  4. Topping: Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij de appel in partjes en meng met kaneel en de olie of boter. Appelpartjes 10 minuten bakken. Verdeel ze over je taart als de taart afgekoeld is.