Recept: Appelflappen

Wie houdt er nou niet van een verse appelflap? Deze is in een oogwenk gemaakt en altijd een succes bij de koffie. Deze versie heb ik iets verantwoorder gemaakt met behulp van oerzoet in plaats van normale suiker, de keus is aan jou.

 

Portie:

4 stuks

 

Ingrediënten:

  • 4 rechthoekige plakjes (vegan)bladerdeeg, ongeveer 20×15 cm (bijvoorbeeld vers bladerdeeg van AH)
  • 2 kleine appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels oerzoet of suiker + extra voor garnering
  • 1 theelepel citroensap
  • Optioneel: 2 theelepels rozijnen

 

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 200 graden. Snij de appels in kleine stukjes en meng deze met de suiker, kaneel, citroensap en rozijnen.
  2. Snij de hoekjes van de plakjes bladerdeeg af en verdeel het appelmengsel over het deeg (zie foto). Vouw het bladerdeeg als een pakketje dicht (zie foto), je kunt de randjes aan de onderkant naar ‘binnen’ vouwen zodat deze goed dicht blijven zitten. Let op dat het deeg niet scheurt.
  3. Besmeer de bovenkant van elke flap met wat melk en bestrooi met suiker. Bak de flappen in ongeveer 20 minuten gaar. Enjoy!