Recept: Apfelstrudel

Bladerdeeg van Tante Fanny (ja, hele mooie naam) lag te wachten in mijn koelkast totdat ik er iets moois mee ging doen. Veel inspiratie had ik niet, totdat ik op de verpakking keek. Er stond namelijk apfelstrudel op als suggestie, dus zo gezegd zo gedaan. Je kan deze traditioneel serveren met een bolletje ijs of een flinke toef slagroom of gewoon naturel.

 

Portie:

6-8 stukken

 

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg van Tante Fanny (koelvers en te koop bij Jumbo)
  • 2 grote stevige appels
  • 1 handje rozijnen
  • 1-2 eetlepels (kokosbloesem)suiker + extra als topping
  • Flinke scheut citroensap
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 plakje (volkoren) ontbijtkoek
  • Plantaardige melk als topping

 

Bereiding:

stap 1. Warm de oven voor op 200 graden. Snij de appels en de ontbijtkoek in stukjes. Maak de vulling door de appelstukjes, rozijnen, suiker, citroensap, kaneelpoeder en ontbijtkoek te mengen.

stap 2. Leg het deeg neer op een (eventueel bebloemde) ondergrond. Verdeel de vulling over het midden van het deeg. Vouw de ‘flappen’ deeg over de vulling heen en duw de zijkanten goed dicht. Draai de rol voorzichtig (!) om en leg deze op een beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met melk en verdeel er nog wat suiker over ter decoratie. Bak in ongeveer 3o minuten gaar.

 

Een reactie plaatsen