Recept: Pepernotenappeltaart

Een combinatie van appeltaart en pepernoten, do I need to say more? Niet gezond, maar wel heerlijk genieten!

 

Portie:

3-4 stukken (13 cm taartvorm)

 

Ingrediënten deeg:

  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 75 gram plantaardige margarine
  • 5 gram speculaaskruiden
  • Snufje zout

Ingrediënten vulling:

  • 1 appel
  • 1 eetlepel suiker
  • Snufje kaneel
  • Scheutje citroensap

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 160 graden.
  2. Deeg maken door alle ingrediënten te kneden. Bakvorm invetten en hierin ongeveer 2/3 van het deeg verdelen.
  3. Appel in stukjes snijden en mengen met de suiker, kaneel en citroensap. Appelmengsel over de bodem verdelen.
  4. Rest van het deeg over de appels verdelen – bijvoorbeeld in reepjes gesneden. Eventueel nog de bovenkant met melk bestrijken
  5. Ongeveer in 40 minuten mooi bruin bakken. Enjoy!

 

Variatietip:

Maak dubbele hoeveelheid deeg en gebruik 5-6 appels voor een ‘normaal’ formaat appeltaart. Baktijd verlengen met 10-20 minuten.