Recept: Omelet van tofu

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Een ei hoort erbij, zeggen ze. Doe mij maar deze omelet gemaakt van zijden tofu. Hij is warm en koud lekker en kan je serveren met brood en/of groentes zoals tomaat, rucola en komkommer. Verder kan je ook veel variëren door groentestukjes mee te bakken. 

 

Portie:

2-4 porties

 

Ingrediënten:

  • 400 gram zijden tofu, uitgelekt (te koop bij natuurwinkels zoals Ekoplaza)
  • 1 theelepel kurkuma of kerrie (voor gelige kleur)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel arrowroot of maïzena
  • Optioneel: 2 theelepels kala namak (voor ‘eiersmaak’)
  • Optioneel: 2 eetlepels edelgist (voor ‘kaassmaak’)

 

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  2. Verdeel (de helft van het) mengsel over een beboterde pan. Bak aan beide kanten ik een paar minuten gaar. Herhaal met de andere helft van het beslag. Enjoy!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email