Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Fanny Schouten

Fanny Schouten

Iedereen kent het spelletje van vroeger wel: ‘Ik ga op vakantie en ik neem mee een rugzak, een strandbal, een speelgoedauto…’. Ik ga dit jaar op vakantie naar Griekenland, maar wat neem ik allemaal mee? Dit is mijn eerste vakantie waarop ik bewust veganistisch wil eten. Naast veganistisch wil ik zo min mogelijk gluten, ui en knoflook eten, aangezien mijn buik daar niet zo goed op reageert (zie FODMAP-blog).

 

Een goed begin is het halve werk

Thuis kan je al veel te weten komen over je vakantiebestemming. Als je meer van een uitdaging houdt, dan sla je deze stap natuurlijk over.

  • HappyCow – Wanneer ik ergens opzoek ben naar eettentje, kijk ik altijd eerst op de website van HappyCow. Op deze site zie je alle vegan-friendly, vegetarische en vegan gelegenheden om te eten. Ook staan er winkels en andere leuke zaakjes op.
  • Zoek naar lokale gerechten – In elk land dat je komt heb je lokale gerechten, kijk of je deze online kunt vinden. Zoek bijvoorbeeld op ‘vegetarian dishes’ + ‘land waar je heen gaat’. Zo kwam ik erachter dat Griekenland veel groentegerechten op de kaart heeft staan en hoe ze heten. Die neem ik op een lijstje mee.

 

Kijkje in mijn koffer

Naast de standaarddingen zoals kleding, make-up en tijdschriften, neem ik nog wat andere handige dingen mee.

  • Voorverpakte snacks – Altijd handig wanneer je zoete trek hebt of voor in noodgevallen. Mijn favorieten zijn de welbekende Nakd-repen en Zonnatura pinda-repen.
  • Eten voor onderweg – Wanneer je een korte vlucht hebt, krijg je geen maaltijd aan boord. In het vliegtuig zelf is normaal gesproken ook niet veel spannends te koop, dus neem ik zelf een maaltijd van thuis mee. Verder vers fruit, rauwkost, snoepjes en wat notenmix.
  • Vegan paspoort – Het is vaak lastig om jezelf uit te leggen in een taal die niet je moedertaal is. Neem een vegan paspoort (in de juiste taal 😉 ) mee, zodat je deze kunt laten zien in het restaurant waar je wilt eten. Hier staat in wat je wel en niet wilt eten.

 

Genieten maar!

Ik blijf het zeggen: genieten. Genieten van alles wat je meemaakt, je gezelschap en het lekkere eten dat je gaat eten. Je kunt overal verse groentes en fruit kopen in nood. Streven naar perfectie hoeft niet, je kunt immers niet meer dan je best doen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email