Recept: Groentelasagne met Cêlavíta-aardappels

Samen met Chickslovefood en Cêlavíta ga ik de komende tijd gerechten maken met in de hoofdrol, jawel, aardappel. De eerste ronde kregen we drie soorten kookaardappels thuisgestuurd en heb ik ervoor gekozen om deze te verwerken in een heerlijke ovenschotel. Het is een soort lasagne geworden met veel groentes, een heerlijke tomaten-gehaktsaus, aardappels en geraspte kaas.

 

Portie:

3-4 porties

 

Ingrediënten:

  • 200 gram vega-gehakt
  • 1 kleine of halve grote prei
  • 1 kleine ui
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • Halve aubergine
  • 450 gram aardappels (ik had Cêlavíta vastkokend, koelvers)
  • 100 gram geraspte (vegan)kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • Kruiden: zout, peper, basilicum, paprikapoeder, oregano

 

Bereiding:

  1. Zet een pan water op het vuur met het bouillonblokje. Snij ondertussen de groentes: prei in halve ringetjes, ui in stukjes, aardappels in schijfjes en de aubergine in dunne plakken. Als het water kookt gaar je aardappel en aubergine 5 minuten voor.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in een pan het gehakt met de ui en prei even aan. Voeg hier de tomatenblokjes aan toe en breng het geheel op smaak met de kruiden. Laat nog even pruttelen.
  3. Vet een ovenschaal in met wat boter en begin dan met het opbouwen van de schotel. De laagjes zijn van onder naar boven: aardappel, gehaktsaus, kaas, aubergine, aardappel, gehaktsaus, kaas, aubergine en kaas. Bak de schotel in ongeveer 40 minuten gaar.

Plaats een reactie